2023-08-08 2828 浏览
🇭🇰JEP by Involtini·3-COURSE TASTING MENU $468我地𠮶日入咗屯门呢边打Golf 打完波就黎咗试呢间超多人推荐嘅手打意粉😎😎佢出面outdoor既位都几chill 而且好好彩我地个日都几大风 所以唔会太热 望住自然光食晚餐好开心☁️·Carabineros Red Prawn Tartlet佢呢个红虾挞劲精致 佢下边系有啲切咗粒劲新鲜嘅鱿鱼🦑之后有一只红虾系上面 配埋好似话梅汁咁样嘅foam 整体好夹 好鲜🦐·Pork Collar Fettuccine之后佢呢个意粉都好有惊喜 佢系用拉面既概念去整个意粉 个意粉本身质感好好 而且佢个酱真系超浓猪骨味 好挂汁🍜之后佢个猪心都好嫩 配埋少少肥膏 超级入口即化🐷🤤个酱油紫菜都好好味 不过就油左啲啲🤣·Sicilian Melon Ice Bar最后佢tasting menu个甜品都超靓 佢个雪条系用原个蜜瓜打成汁再整既 超甜 超fresh🍈不过依家天气真系太热啦 我地坐户外 佢系真系以肉眼可见既速度溶化 所以要食快啲🤣🤣汁后佢一碗个个蜜瓜又系超甜 配埋个芝士同渍左既甜橙劲夹🤩😎·Roasted Thre
🇭🇰JEP by Involtini
3-COURSE TASTING MENU $468

Sicilian Melon Ice Bar

Roasted Three Yellow Chicken $550
Roasted Three Yellow Chicken

除左一份tasting menu 我地另外仲试左佢个焗三黄鸡🥳佢呢个一上台真系超靓 而且佢个皮系焗到好脆 好似炸子鸡咁样 连埋皮食超正 完全唔会肥腻🐤之后佢个鸡本身鸡味好出 而且佢系焗到岩岩好 超嫩 就算鸡胸位都好好味 完全唔会鞋😍😍不过佢鸡本身个底味我就觉得少啲 无咩平时既香草味 应该主要都系食佢个鸡味 我自己个人就中意点多少少佢个蜜糖鸡汁食🍯🤣🤣另外佢底下个鸡饭索晒鸡汁加埋啲蘑菇都好好味 而且佢系浅浅一层咁 好多饭焦😎
#rbyeat
#rby西餐 #rbycelebrations