2023-02-04 75 浏览
今次去的餐厅主打日式烧肉,有好多食材都系日本直送!而餐厅每位职员都好好礼貌,教我地边款肉应该点边款酱,又教我地点样烧先至最好,好贴心!青苹果沙律($78)清爽苹果再搭配青瓜丝同蟹子,酸酸甜甜,清新又开胃,建议可以留d最后食,解油腻!烧鳕鱼干($58)餐厅会将鳕鱼焗到薄薄脆身,就好似食紧脆饼甘,鱼味好浓,配沙律酱更好食!牛肉盛合-厨师发板($368)盛合分别有7款肉同2款蔬菜!肉包括有牛舌、美国封门柳、美国翼板、美国牛小扒、三角肥牛、日日和牛背峰同日本和牛三角胸小扒!职员会建议由高食落低,每一款肉都可以食出唔同口感,肉质入口即化,唔使好点咬就可以吞落肚,每一款都重牛味,值得叫!甲罗烧($98)蟹壳上系满满的蟹膏同一只鹌鹑蛋,职员教我地首先要搅拌好蟹膏同蛋!惊我地唔识烧仲帮埋我地,烧完后放上饼干一齐食,真系好好食,浓浓蟹膏味!日本鸡尾($52 2串)呢款会整成串烧甘,肉质好神奇,放入口油花四溅好惹味!总括黎讲餐厅服务一流,每一样食材都十分新鲜,绝对称得上高级优质!

青苹果沙律($78)

烧鳕鱼干($58)

牛肉盛合-厨师发板($368)

甲罗烧($98)

日本鸡尾($52 2串)
呢款会整成串烧甘,肉质好神奇,放入口油花四溅好惹味!