2016-12-16 2531 浏览
朋友今晚带我来呢间中环的印度餐厅呢度个位置好隐闭~ 唔系佢带黎,都唔会发现到呢间咁正既餐厅~~ 系楼上餐厅~ 一入到去,个环境即刻好似去左印度咁~呢度既店员全部都系印度人~播紧既歌都系印度的流行曲装修同环境都好有印度既特色~好靓同好relax~~ 环境暗暗地~ 倾计都好舒服~好少见咁多野食既印度餐厅~! 好多野食都好吸引!我地听店员介绍,叫左d menu入面有绿色 "recommendation"的菜式~店员送来免费的胡椒饼~ 非常之薄又好香脆有三只特色印度酱汁,搣细块饼沾酱来食~  芒果乳酸特饮(mango lassi) $48好似milkshake咁~ 芒果同乳酸味balance得几好~ 甜得来有轻微酸味~ 几开胃~首先黎左个无骨烧鸡 ($88)! 好有惊喜! 第一眼见到,唔通我朋友想比惊喜我?原来系佢本身就有蜡烛! 哈哈! 好特别~ 插左系个蕃茄上面~ 烧鸡几好味~ 几钟意佢既调味~ 唔会辣!烧得好惹味~~下面仲有洋葱丝吸晒d汁!小食叫左个芝士烩波菜茸 ($78) ~~ 好好味!!! 面头有几条cheese, 波菜茸入面仲有好多粒粒cottage cheese!! 波菜茸中和左芝
朋友今晚带我来呢间中环的印度餐厅

系楼上餐厅~ 一入到去,个环境即刻好似去左印度咁~
呢度既店员全部都系印度人~播紧既歌都系印度的流行曲

装修同环境都好有印度既特色~
好靓同好relax~~ 环境暗暗地~ 倾计都好舒服~

好少见咁多野食既印度餐厅~! 好多野食都好吸引!

店员送来免费的胡椒饼~ 非常之薄又好香脆
有三只特色印度酱汁,搣细块饼沾酱来食~  [绿色:mint&yogurt sauce,啡色的:酸酸甜甜比较稀的果酱,橙红色: 蒜蓉辣酱]

芒果乳酸特饮(mango lassi) $48

小食叫左个芝士烩波菜茸 ($78) ~~ 好好味!!!
面头有几条cheese, 波菜茸入面仲有好多粒粒cottage cheese!! 波菜茸中和左芝士的油腻感!! 芝士+波菜真系perfect match!!

店员推介的主菜~ 奶油咖哩鸡! ($108) 好好味~
好香滑好creamy但唔辣既咖哩! 真系必食! 鸡系煎过的~ 皮脆有咬口
加左个乳酪烤饼! ($48) 有4大块~ 有淡淡的芝士味~新鲜烤热又香软的烤饼~ 沾咖哩来食岩晒~~
最后叫左印度雪糕 ($48)~同想像中的好唔同~
质地好浓稠,好烟韧黏绵,味道好甜~非常特别
出餐厅门口后,见到台面放左呢碟野~原来系比你食完咖哩之后,比你清新口腔的,好贴心!
用匙羹取一羹放系手再食,系香草加细细既糖~ 食落甜甜地~ 香草的味道颇强烈,可以一试~

整体黎讲,好满意呢间餐厅,印度店员服务态度好好~有礼貌,令今晚的晚餐好愉快~