2010-11-22 77 浏览
今日中午同老公去左市政大楼成记食晏, 见到隔离食紧蒸饭, 个蒸饭好似好好食咁, 但我同老公都肚饿, 所以叫左干炒牛河同夏门炒米, 每碟都系23元, 我地仲加左4元热柠茶同5元涷柠茶, 饮品到左先,柠茶茶味够, 唔会苦涩,好好饮, 等左几分钟, 先上一碟干炒牛河, 色水都好靓, 而且有镬气味, 牛肉都几大块下,心里不禁大叫一声好好食, 之后夏门炒米又黎, 哗....入面竟然有酸菜, 好多地方已经唔再放酸菜落去炒, 其实我觉得酸菜先系夏门炒米既精髓, 仲有d叉烧,虾仁,鸡蛋丝一齐加茄汁炒, 好味到不得了, 食完之后,我再饮热柠茶,依然都系咁好饮, 唔会因为涷左而味道大减, 今日lunch 真系食得开心

2010-11-22
  • 干炒牛河