2011-12-11 316 浏览
天气冻冻地, 女友想食煲仔饭, 上open rice见到呢间的评语不错, 一于去试试!我地叫左两个煲仔饭套餐:鳝球拼斑球煲仔饭 - 饭煮得粒粒分明, 又好香口, 成煲饭有足够饭焦, 香到不得了, 加一些少甜的豉油, 绝配! 鳝片好烟韧同新鲜, 斑片嫩口, 都好新鲜, 脆肉瓜好爽口,一个好好的配搭!饭的质素之前已讲左,排骨肥瘦适中,有猪肉香味, 煮得亦好好, 唔会韧晒, 腊肠个质地就怪怪地, 一入口碎晒咁, 调味料系豆豉, 葱,好惹味香口!青红萝卜猪肉汤 - 无咩味, 偏淡.... 环境一般, 地方真系唔系好清洁, 可能系人手不足的关系吧, 因为成间餐厅都坐满人, 但只得两个侍应可能处理煲仔饭需时, 我地要等左45分钟先有得食, 不过都值得的.鳝球拼斑球煲仔饭已加到$78一个, 确系比出面的餐厅贵了一点!

我地叫左两个煲仔饭套餐:
鳝球拼斑球煲仔饭
腊肠排骨煲仔饭
例汤
青红萝卜猪肉汤 - 无咩味, 偏淡....

2011-12-09
鳝球拼斑球煲仔饭