2020-06-08 305 浏览
平时出街见口渴都会买杯嘢饮,今日咁岩行经旺角,见到幸福堂,就忍唔住想买返杯解解渴。饮幸福堂,简简单单叫杯红豆鲜奶已经很幸福,虽然等待的时间有点来,都好多人排队等着买嘢饮,当兵动动的红豆鲜奶送到我的手上时,大大力地索左一啖,真系觉得好值得。这杯红豆鲜奶配有好滑溜的鲜奶同埋好有口感的红豆啊,鲜奶既浓郁又香滑,红豆同平时饮开的饮品嘅红豆好唔同,幸福堂都是采用大大粒的红豆,咀嚼起上嚟好有口感的,而且红豆的份量也是不少㖞,可以一边饮一边吃杯里面的红豆,真系又过瘾又好味,真系觉得好好饮。平时除咗行开旺角,幸福堂都有好几间分店,分别系旺角,尖沙咀同埋铜锣湾,下次想饮的话经过呢几个地方都可以买来饮呀。
2020-04-29