2010-08-23 26 浏览
其实之前都试,今次再嚟,发现间舖搬咗,现在做埋堂食,有冷气,舒服过以前好多。佢哋间旧舖要坐喺门口食o架! 现在天气咁热,我就真系顶唔顺喇! 如果要我大热天时坐喺室外食,就算几好食都假,咁辛苦,好似现在咁叹住冷气慢慢食就差唔多。首先我们叫了一碟青瓜,味道好特别㖞! 同平日喺出面食𠮶D拍青瓜唔同,酸酸辣辣,好醒胃呢! 之后我们4个人叫了四碗车仔面,呢度D𩠌同其他车仔面舖好唔同o架! 有猪肺、猪心、猪膶,出面都好少见,仲有,我真系未食过咁好食的萝卜,好清甜,最正系无渣嘛! 每一样𩠌都有自己的味道,唔会只系食到调味料的味! 这里还可选择冬荫公和喇沙汤底,两种汤底我哋都有试,都好好味,唯独喇沙汤如果可以加一点点的花生会更好。这里还有自家制的夏枯草和薏米水,我哋试过,真系好似阿妈煲𠮶D咁o架! 虽然价钱有点贵,但对比番佢所用的食材都值嘅!
有晒食物相片,可以方便选择
装饰好特别,真系唔似卖车仔面
青瓜,酸酸辣辣,好醒胃!
猪肺洗得好干净,完全无异味,仲卤得好入味添!
萝卜、猪红,正!
鸡翼好好味!
冬荫公汤底,正!D鱿鱼一睇就知无用哥士的发过啦!
2010-07-31
装饰好特别,真系唔似卖车仔面
青瓜,酸酸辣辣,好醒胃!
猪肺洗得好干净,完全无异味,仲卤得好入味添!
萝卜、猪红,正!
鸡翼好好味!
冬荫公汤底,正!D鱿鱼一睇就知无用哥士的发过啦!
  • 猪肺
  • 猪心