2024-11-05 97 浏览
我最近试咗朋友推介的「THE 24.ST杂锦蝴蝶酥礼盒」,真系好味到不得了!听讲呢个品牌系香港制造,部分材料系由日本直送,真系好有诚意👍。今日无意中喺朗豪坊见到,就忍唔住买咗一盒返嚟,结果一食就上瘾😋!呢款蝴蝶酥以植物「冬、春、夏、秋」所经历的「根、苗、花、果」四个成长阶段为灵感,口感酥脆,甜度刚好,真系食到停唔到手🤣。杂锦蝴蝶酥礼盒入面有15件($109),每种味道都好特别:- 原味蝴蝶酥 x3- 苹果山楂蝴蝶酥 x3- 三星葱芝士蝴蝶酥 x3- 日本柚子香梨蝴蝶酥 x3- 日本黑豆芝麻蝴蝶酥 x3我最钟意嘅系日本柚子香梨蝴蝶酥,因为佢嘅味道清新,柚子的香气好突出,搭配甜甜的香梨,真系令人心情大好!每一口都有层次感,口感酥脆又唔腻😍。总括来讲,呢盒蝴蝶酥每一款都好味,下次我会去试其他产品,原来佢哋仲有几间分店,真系太方便啦!

- 原味蝴蝶酥 x3
- 苹果山楂蝴蝶酥 x3