2007-08-08
星期日同我男朋友一家人去MEGA BOX 既鲁一居~因为我男朋友一家都好钟意食小笼包~ 之前睇报章杂志既评价都唔错~ 所以决定去试下~~因为系星期日所以预先BOOK定枱同BOOK定炒肉拉皮(睇书话好特别,一定要试下)~ 好彩有BOOK枱,星期日果然好多人~ 我地叫咗小笼包,窝贴,炒肉拉皮,宫爆明虾球,北京填鸭二食,盘丝饼~ 小笼包真系超正! 皮簿~ 肉汁多~ 但唔会流汁~ 真系100分~窝贴~ 都好好味~宫爆明虾球系我觉得最值得推介~ 我食咁多宫爆明虾球,鲁一居真系数一数二~ 正!!!炒肉拉皮~ 刀法一流好特别~ 好味~北京填鸭二食~ 北京填鸭起片~ 多汁~ 好味~ 个鸭壳整汤好鲜味~盘丝饼~ 好特别~ 出面好少地方可以食到~ 食完今餐真系好满足~ 可惜今次太少人...好多野好似好好味都食唔到~ 个个都好饱~ 未离开餐厅已经打算约定朋友8月尾再食过~ HEHE~
窝贴~ 都好好味~
宫爆明虾球系我觉得最值得推介~ 我食咁多宫爆明虾球,
鲁一居真系数一数二~ 正!!!
炒肉拉皮~ 刀法一流好特别~ 好味~
北京填鸭二食~ 北京填鸭起片~ 多汁~ 好味~
个鸭壳整汤好鲜味~
盘丝饼~ 好特别~ 出面好少地方可以食到~