2007-09-14
我同朋友都成日去小店食野, 因为本人好钟意食牛扒, 一般餐厅"淹"左既牛扒我就麻麻!小店有cafe deco既水准, 但山顶太远啦, 一想食牛扒就会去小店!!佢d牛扒就算8成熟(而家大肚唔食得太生)都唔会硬, 仲好鬼好味, 有肉汁, 我次次都系落少少盐就食, 原汁原味......一定要食! 有次老板攞碟牛扒出嚟话太熟, 即刻系我面前掉左落垃圾筒, 话整过俾我, 佢要个厨知道个客系唔会接受架! 个老板好pro!车厘蚬--又系好好食, 我本身唔食生蚝, 呢个蚬唔鯹,又大只, 唔系度度都有得食, 正!鹅肝--煎得好好味, 加埋佢d栗米包一齐食, 好鬼正!焗大蘑姑--有cheese同d肉一齐焗, 都系果句, 好味!茄干parma ham意粉--我每次去必食, 本身好钟意食蕃茄, 但茄干都几浓几酸, 我自己就好钟意食, 佢会落d蒜片, oilver oil一齐整, 好香, 好好味!desert: 心太软同香蕉船都好好味, 食心太软唔好"duk"穿佢, 要慢慢介开个顶, 慢慢食落去!可以叫餐, 一个汤, 包包+main course, coffee/tea, 价钱系main course+$3
鹅肝--煎得好好味, 加埋佢d栗米包一齐食, 好鬼正!
可以叫餐, 一个汤, 包包+main course, coffee/tea, 价钱系main course+$30就ok啦, 抵好多!