2016-12-30
早几日朋友提议上来呢到食饭, 话系佢boss新饭堂, 话一定要试吓.上到嚟 “哗” 一声, 因为成个场完全唔似一间京川菜馆, 全部墙身都画晒熊猫嘅图案加埋一个好靓的酒吧, 未食已经俾个环境吸引咗.我地睇餐牌, 见到D出面未见过嘅野, 都拣咗一两款试吓.好似呢个水晶翅咁, 开头谂唔明佢系咸定甜, 问咗侍应先知原来系用高汤+翅然后凝固而成. 好好味!! 个jello 入口即溶,成个口都系高汤的味道! 口感好特别!!谂唔到翅都可以咁样食! 佢地配埋一个酒糟一齐上, 个搭配好match!再嚟就喺呢个京城伴三鲜, 原来系凉拌虾, 海参, 带子, 下面仲有的海哲铺底! 样样都好爽口!再试个醉鸡, 个酒糟个味好浓,D鸡都好滑!叫咗几个热食, 等个阵我地几个酒鬼走咗去个酒吧撩个bartender倾计, 佢介绍咗几杯cocktail 俾我地饮, 全部都系用中国酒去调较的. 佢知我地点咗碟水煮鱼, 佢话呢D cocktail 可以帮助解辣! 又学多样野! 同埋D cocktail 味道都几有层次感!水煮鱼 - 完全唔似出面其他餐馆咁油淋淋, D鱼好滑,底个D薯粉系精髓! 我唔系好食辣, 但系都想要多碗来食
上到嚟 “哗” 一声, 因为成个场完全唔似一间京川菜馆, 全部墙身都画晒熊猫嘅图案加埋一个好靓的酒吧, 未食已经俾个环境吸引咗. 我地睇餐牌, 见到D出面未见过嘅野, 都拣咗一两款试吓.
好似呢个水晶翅咁, 开头谂唔明佢系咸定甜, 问咗侍应先知原来系用高汤+翅然后凝固而成. 好好味!! 个jello 入口即溶,成个口都系高汤的味道! 口感好特别!!谂唔到翅都可以咁样食! 佢地配埋一个酒糟一齐上, 个搭配好match! 再嚟就喺呢个京城伴三鲜, 原来系凉拌虾, 海参, 带子, 下面仲有的海哲铺底! 样样都好爽口! 再试个醉鸡, 个酒糟个味好浓,D鸡都好滑!
我地几个实在是眼宽肚窄, 居然没留位食点心加甜品!!!!!!!! 连个friend 个boss highly recommend 嘅爆汁生煎包都食唔到! 下次会再嚟!