2023-03-05
近期喺太子返工经常都会帮衬一间餐厅,因为性价比高同埋食物质素好,所以谂住喺度推介一下月乔正宗越南汤粉,餐厅装修得好光猛好整洁,空间感亦都好足够,喺度食嘢感觉都几舒服。坐低店员会附上q r code自己落单感觉好方便。招牌生牛肉河 65元跟椰汁红豆冰,生牛肉汤河分量好多好大碗,望到啲牛肉仲有少少红浸落汤一阵就啱啱好,入口牛肉好香好嫩滑, 汤吸收咗牛肉嘅鲜味,加埋越式香料,葱,整个汤底都散发牛肉嘅鲜甜味,真系好味到连汤都饮埋。越式炸虾饼 47元,虾饼啱啱炸起热辣辣,外面炸到金黄色, 虾饼上面有少少炸蒜,令到个味道更加有层次,虾饼口感好弹牙,虾味好突出,惊喜之作。香茅猪颈肉 47元,猪颈肉外面煎到有少少焦香,入面嘅肉质仲系好嫩滑,加上有少少油脂食落去特别有口感同埋香口,我就钟意配少少甜酸酱,增添味道层次。最后清清哋点咗个生菜,生菜份量都好多,而且好新鲜。成班同事都好钟意帮衬呢间越式餐厅无论性价比同埋食物质素都好好。
坐低店员会附上q r code自己落单感觉好方便。
最后清清哋点咗个生菜,生菜份量都好多,而且好新鲜。