说实话,我唔系个种次次食完都会有冲动写食评既人,但系今次真系忍唔到了!呢间大良八记,我真系唔想佢再遗害人间啰!小时候住湾仔,经常去谭臣道个间八记,芝麻糊又香又浓,炖蛋炖奶都是我儿时必吃甜品。这个老字号,我一直都觉得是信心保证,但经过上星期的经历,绝对要BLACK-LIST佢!我同几个朋友系新世纪食完饭想食甜品继续倾计,就拣左呢间八记,入到去,餐牌唔同左样,样样甜品个名都整色整水,价钱贵成倍!我地叫左个‘首乌’芝麻糊,成廿几蚊!个侍应仔话加左‘首乌’所以贵左,我个fd话唔要有首乌得唔得,又唔得...我想要个杏仁糊,话无热既,问我用微波炉叮翻热俾我介唔介意!都算了,我另一个fd要左个热合桃,上来之后竟然系暖既,个芝麻糊仲衰,成pat浆糊咁,灰色既,唔好话首乌味啊,连芝麻味都无!同行有个小朋友想吃雪糕,佢地竟然连香蕉船咁经典普通既野都无埋!朋友去隔离7仔买雪糕俾小朋友食,买完返黎又唔俾食!话咩外食勿入!大佬啊,你有既我使去第二度买,仲有啊,小朋友吃个雪糕姐,使唔使咁凶啊!态度激差!仲有个个咖哩杂锦,睇住佢摆入微波炉翻叮!d鱼蛋出黎皱哂皮!我结果要左个炖奶,话咩北海道牛奶,出黎唔够热就梗嫁啦,
呢间大良八记,我真系唔想佢再遗害人间啰!

我地叫左个

同行有个小朋友想吃雪糕,佢地竟然连

仲有个个
咖哩杂锦,睇住佢摆入微波炉翻叮!d鱼蛋出黎皱哂皮!
我结果要左个
炖奶,话咩北海道牛奶,出黎唔够热就梗嫁啦,咪又系以前咁味,贵左一倍价钱!
出黎见到门口有d
烧卖,都唔知摆左几耐......

总之真系唔会去第二次,都建议大家唔想食完一肚气都唔好鬼去!
心痛一间有我小时候回忆的甜品店变成而家咁,连星期日既椰子糊都无埋!
下次去隔离个几间或者许留山都无咁嬲!
  • 无!