2010-06-08 8 浏览
系沙田食晚餐好多间食肆都好贵~~今次跟朋友来呢间~~银座~~朋友话一定要试冷稻庭鸟冬, 我地 3 个女仔 order :-1) $78 个 set:-(冷稻庭鸟冬 or 绿茶冷面拣) , 我拣了冷稻庭鸟冬 , d 稻庭鸟冬放系 d 冰上出来,连葱花好味既酱汁,好好味 Yummy yummy , 如果你地叫呢个 set, 第一时间要食鸟冬(否则 d 冰会变水就唔好味)- 而饭可以拣,(和风牛肉饭, 滑蛋猪排饭, 日式鸡肉饭), 我拣了滑蛋猪排饭~~个 portion 都唔细,d 猪排一般 好在有滑蛋加猪排同洋葱- 而个 set 仲2只蚬既面豉汤,几清甜 okay - 唔记得布几件刺身,好似两件三文鱼加一只虾 , 鱼生新鲜就 okay - 仲有我另外一个好想食既 , 日式蒸蛋 , 系同冷稻庭鸟冬一样最想食我食到连粒白果都食完~~~ 超滑超正而我朋友叫了一个铁板汉宝排套餐 $98/set ,同样有清汤,既刺身同日式蒸蛋,只不过冷稻庭鸟冬要另外加钱 $20 叫另外一个叫了杂锦火锅$108 ~~我见我朋友食到好滋味~~同样有清汤,好美味既刺身,日式蒸蛋同冷稻庭鸟冬)总结~~应该系$78 个
1) $78 个 set:

好在有滑蛋加猪排同洋葱