2017-09-18
今次系食西餐,餐厅名forever 友缘西餐。一入餐厅装修同其他西餐厅无差,特别既系依到既服非常非常好,无论系入坐时,落餐时,离开既时候,老板同店员都招呼周到。老板仲超级nice。系落餐果时,老板就介绍左全店最好味既黑毛猪配苹果蓉,所以我就叫左。另外我仲叫左美国安格斯牛排薯菜、龙虾汁花虾手作面同埋一杯corona+pineapple 既饮品。首先讲讲黑毛猪先,食落去就觉得同出面既黑毛猪完全唔同,肉淋又大旧,非常有口感。第二,安格斯牛扒,我系叫5成熟,咬落去好juicy,牛嘅肉汁完全锁住,实在非常好。而龙虾汁花虾手作面既肉汁好有龙虾味,上面大大只虎虾亦系多肉又有浓浓既虾味,依个都系推荐之一。法国酥皮盒田螺 $58有三旧,材料有螺肉同酥皮,两样食物夹埋既味道夹得好好,螺肉本来好重既味道都比酥皮中和,一个字 正。最后就corona+pineapple饮料,啤酒加菠萝嘅配对真系第一次试,亦都非常配合,钟意饮啤酒嘅都可以试吓。依间餐厅无论服务,食材都好高水准,大家黎到元朗都真系要试试。
系落餐果时,老板就介绍左全店最好味既黑毛猪配苹果蓉,所以我就叫左。另外我仲叫左美国安格斯牛排薯菜、龙虾汁花虾手作面同埋一杯corona+pineapple 既饮品。首先讲讲黑毛猪先,食落去就觉得同出面既黑毛猪完全唔同,肉淋又大旧,非常有口感。 第二,安格斯牛扒,我系叫5成熟,咬落去好juicy,牛嘅肉汁完全锁住,实在非常好。 而龙虾汁花虾手作面既肉汁好有龙虾味,上面大大只虎虾亦系多肉又有浓浓既虾味,依个都系推荐之一。 法国酥皮盒田螺 $58有三旧,材料有螺肉同酥皮,两样食物夹埋既味道夹得好好,螺肉本来好重既味道都比酥皮中和,一个字 正。 最后就corona+pineapple饮料,啤酒加菠萝嘅配对真系第一次试,亦都非常配合,钟意饮啤酒嘅都可以试吓。