2010-02-27 88 浏览
D人常常去渣华道市政大厦﹐往往就忽略左两个街口之隔的电气道市政大厦~开饭前﹐看过open rice食评﹐此印度餐厅只得笑笑~没有喊脸~~那么更加要去试下了~~两个人一去到﹐就见到好好笑容的侍应 (唔知系唔系老板)~ 好慇懃地serve我地~order 左之后~一篮薄脆(没有拍到)就上台了~~此乃印度菜的饭前小吃﹐配上薄荷sauce﹐好夹的味道。主菜有﹕咖哩角 (samosa)﹕新鲜炸起~一咬落口﹐脆都有声~洋葱味道好香~仲有薯蓉同青豆。咖哩羊(Lamb Curry)﹕可以选择大﹐中﹐少辣~要左少辣~系黄咖哩羊~香料好香~每一旧羊都好淋 ( 但无yip过的)~好juicy~ 配上naan一流﹗铁板羊(Lamb Tikka)﹕平时多数叫chicken tikka﹐见食得多chicken﹐今次试下羊~ 上台沙沙声﹐疑似老板更加好好服务帮我地节埋柠檬汁~~没有太"苏"的味~夹著柠檬汁﹐无甘漏。 铁板上可以keep住热力﹐食到尾都系热的~但肉就无咖哩羊甘淋﹐少少硬硬地~蒜蓉薄面包 (garlic naan)﹕香味四溢﹗﹗﹗﹗好香﹗﹗﹗点咖哩汁好好食~~~食晒呢份naan﹐追加左﹕芝士烤饼 (ch

order 左之后~

主菜有﹕

食晒呢份naan﹐追加左﹕
芝士烤饼 (cheese naan)﹕哇~~呢个不得之了啊﹗外脆内芝士~又热辣辣~ 一样用黎点咖哩~~食到唔停到口﹗

配埋两杯
lime soda﹕唔同出面soda加半旧青柠就算~店主做得好有心~已经有晒青柠果肉﹐酸味甜味适中~~ 同D咖哩好match

其实﹐电气道呢间市政大厦~仲有其他正野~下次试下~~~
samosa
lamb curry