2024-11-04 0 浏览
今日我同朋友去咗旺角一间楼上韩国烤肉店!今晚假期前嘅一日,餐厅里面好多客人,好热闹,气氛非常好!我哋一坐低,服务员就已经帮我哋开炉,仲放咗一碟泡菜、芽菜、生菜同炉边蛋,感觉好有韩国风味。之后,我哋就用QR code下单,点咗好多嘢。上餐时间好快,完全唔使等,真系好方便!牛肉方面选择非常多,可以选择原块西冷、肉眼、嫩牛肉、牛肋条,任君选择。我哋每款牛肉都有叫,大部份肉质滑嫩,烧好之后,搭配少量酱油,味道真系无得输!特别系牛肋条,肉质非常多汁,食落去口感一流。除此之外,海鲜方面嘅选择更加多,鳗鱼、鱿鱼、带子、扇贝都有,真系超好味。我哋叫咗虎虾同扇贝,虎虾肉质弹牙,烧出嚟香气四溢,扇贝就更加鲜甜。我哋仲叫咗紫菜饭!紫菜饭送饭一流,特别配鳗鱼,变鳗鱼饭!而北寄贝沙律就系另一个惊喜,北寄贝新鲜,搭配啲生菜柚子酱,味道清爽,食落去完全唔会腻。饮品方面,佢哋提供汽水、啤酒同雪条任食任饮,真系非常抵!我哋叫咗啤酒,配埋烧肉,真系好麦爽,最后食埋雪条,甜甜嘅滋味为今次嘅食物增添咗一份清凉!