2018-08-07 451 浏览
呢期潮流兴食Pho,今日就去试一间热门新店。排左半个钟入到去尚算可接受啦。试左招牌河内牛柳牛丸河,有别于一般用肥牛,呢间用牛柳比平常好咬口,但我更觉牛丸好味,咬落去好弹牙仲少少爆汁,之后满口牛油香,肥都抵呀!汤好鲜甜,牛味浓也香,正。嗌左炸春卷,卖相肥美,够料又热好好食,比好多店都好食好多呀~忍不住加个法包,老板话改良左既冇辣椒,反而加左好多肉 (劲爆馅!)同加左自家制肉酱和mayonnaise,口感丰富,老板仲话个包系越南空运过来呢!不过Banh Mi的话我都系钟情添记多啲...另外点左个热情果梳打走甜,既香又酸所以好refreshing,成件事好完满。可能我地系落场前最后一批客,老板又见我地嗌好多野食,走黎同我地倾左几句问我地意见,好有礼貌,希望小店可以keep到个质素啦,下次我要试下佢既沾蒙呢!到呕咁走呀~~

河内牛柳牛丸粉

越南脆春卷

法式三文治

越南热情果梳打

到呕咁走呀~~
等候时间
30 分钟 (堂食)
河内牛柳牛丸粉
越南脆春卷