2020-09-27
🇭🇰西贡越南真味·呢间我哋之前都系西贡食过㗎啦 本身呢一次嚟九龙城系想食渔吉嘅 但系原来九龙城𠮶间已经执咗😢我哋𠮶日又唔系特别想食泰国菜㖞 所以就翻兜咗呢一间 都仲系咁好食😍😍·墨鱼饼汤金边$68佢个墨鱼饼真系超好食 炸到好脆 而且佢入边啲墨鱼真系好弹牙 好足料 超级扎实😈佢楼下仲垫左啲生菜吸一吸油 超级贴心😌佢个汤金边超大碗 而且佢有鸡汤俾你拣既 佢个鸡汤系完全唔会好重味精𠮶啲 你一路食一路饮都仲系好舒服☺️·香茅猪颈肉$58油菜$25佢个猪颈肉都烧得几好味嘅 不过我觉得今次呢一个佢个头头尾尾有少少烧得太干 所以差少少🙊之后个菜呢 我自己觉得佢比较爽身 我自己浸左落个汤度先啱我口味😈😈·#rbyeat#rby东南亚菜#rby九龙城 #rby西贡·📍九龙城狮子石道27号地舖📍西贡敬民街42-56号西贡大厦地下16号舖
墨鱼饼汤金边$68
香茅猪颈肉$58