2024-04-14 299 浏览
13/4/2024📍The Pizza Pig上次食完Pici 行过睇到呢间以🐷做主题嘅餐厅就好想试下餐厅嘅装修偏欧陆风情 以蓝白色做主调 俾人好轻松活泼嘅感觉 特别有holiday mood😚我地坐系橱窗边 可以睇到人来人往嘅街 (或者系俾人望🤣)不过卫生好一般 有啲飞飞会系张枱爬过🤢⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨Signature Piggie - 8 inch ($138)见到佢系signature 就决定叫黎试下每块pizza上面都有一块炸猪皮 同埋手撕猪肉第一次见呢个combination 不过无咩特别上面有好多番茄酱同芝士🧀食落好juicy 而且饼底好脆好香口 又唔油腻👍🏻✨香脆德国咸猪手 ($308)虽然比较贵 不过就写明系for two 真系好大份 猪手肥瘦比例啱啱好 唔会净系得肥膏 而且瘦肉又唔干上桌已经帮你切好 啖啖肉食落真系好爽快😋猪皮算系脆 不过又未去到好似烧腩仔咁脆如果再脆啲就好啦佢仲有酸菜同埋芥末酱俾你refresh下 无咁油腻👍🏻配菜有焗薯 烤萝卜 烤菜 都有调味不过配菜可以多啲 话晒都系俾2个人食⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯我哋两个人
13/4/2024
📍The Pizza Pig
上次食完Pici 行过睇到呢间以🐷做主题嘅餐厅就好想试下
我地坐系橱窗边 可以睇到人来人往嘅街 (或者系俾人望🤣)
不过卫生好一般 有啲飞飞会系张枱爬过🤢

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
见到佢系signature 就决定叫黎试下
每块pizza上面都有一块炸猪皮 同埋手撕猪肉
第一次见呢个combination 不过无咩特别
上面有好多番茄酱同芝士🧀食落好juicy
而且饼底好脆好香口 又唔油腻👍🏻

✨香脆德国咸猪手 ($308)
虽然比较贵 不过就写明系for two 真系好大份
佢仲有酸菜同埋芥末酱俾你refresh下 无咁油腻👍🏻
配菜有焗薯 烤萝卜 烤菜 都有调味
不过配菜可以多啲 话晒都系俾2个人食

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我哋两个人食咗$491(收加一)
我哋都几钟意个猪手 食得好满足😚
但pizza 就唔够impressive啦