2021-05-15 169 浏览
登龙街有间台湾过江龙餐厅 - 灯笼卤味!一入店铺,感觉好怀旧feel,旧式poster,霓虹灯牌..... 好多打卡位点餐都系剔𩠌,面底,饮品...今次我拣嘅系:猪耳朵,大肠,白萝卜,杏鲍菇,王子面,黑松沙士!台湾野一般都比较浓郁,加上呢间铺主打卤味,味道应该系更加浓味!以上所有配料都劲入味,最紧要唔会韧!好想赞个王子面,又入味,食落又弹牙👍🏻汤底比较少,食起上黎好似食紧捞面咁,好食😊 劲耐无饮过沙士,见到有紧系要饮啦,有人觉得似药水味,但系我就好钟意饮啦,童年回忆ma😎我朋友拣嘅系:金针菇,花椰菜,百页豆腐,冬粉(粉丝),冻红茶豆乳!我朋友对碗面评价,好简单:好食,会再食,杯野饮个味好似豆腐花😂

点餐都系剔𩠌,面底,饮品...

2021-05-10