2022-06-14
今次我哋介绍一间系湾仔好出名,价钱经济实惠、粮尾恩物嘅黄店 ,主打汉堡包嘅餐厅…..BURGER HOME !(不过碍于餐厅真系比较细,位与位之间空间减少,各位foodies想影靓相,就真系好讲技术啦,我哋都尽咗力㗎喇,海涵😅)蘑菇手打牛肉汉堡(净包$51;跟餐$73):汉堡扒充满肉汁,肥瘦均匀,好好食!加埋蘑菇新鲜蔬菜等口感清新得来唔会好油,正🤤再加上佢哋个包有少少甜,仲带少少牛油香添!跟餐我哋拣咗趣乐鸡(4件),重点系个酱,酸酸甜甜咁,好好食他他鱼柳包套餐($50):鱼柳炸到脆卜卜,连埋佢哋嘅秘制沙律酱,口感好好。鱼柳外脆内软,食鱼柳包最怕就系个沙律酱太酸,好在佢哋嘅沙律酱系甜身果款👍🏻跟餐有薯条,新鲜即炸就基本啦,以呢个价钱嚟计,好抵食😎吉列鱼市场手指($32/ 5件):都系即叫即炸的,而且个酱汁同上面𠮶个鱼柳包系一样,唔累赘啦。反而呢个鱼手指,如果用叉食好易散,我哋估可能系炸粉唔够厚已成,不过都尚可接受😌呢个价钱,食到呢个质素,真心推介!喺湾仔返工嘅朋友,不妨试一试~