🐟 - The MusselsSHOP NO.034 & KIOSK 032B LEVEL 0, K11 MUSEA, VICTORIA DOCKSIDE, 18 Salisbury Rd, Tsim Sha Tsui钟意食青口嘅我一见K11 Musea 新开咗间食青口嘅餐厅🐟就mark低要揾日食🗓唔知系唔系禁咗6点后堂食嘅关系⏰The Mussels嘅lunch set做到5点嫁⏱今次我地嗌咗2个lunch set1个set 系包:✨ soup/ salad/ dessert/ drink 4选2✨ 1 main courseMain course我地拣咗以下嘅青口同意粉:🐟 - French Style Blue Mussels $258Blue Cheese🧀, Garlic🧄, Fish Stock🐟本身拣Blue Cheese 都有少少担忧🧀因为Blue Cheese 系一种好浓味嘅芝士嚟嫁‼️ 入馔唔一定好食但呢个Blue Cheese Mussel Pot 系煮得超级好食💖佢加咗其他芝士去中和Blue Cheese嘅味道 令成个味道嘅层次好丰富✨而且佢texture 都好浓
🐟 - The Mussels

青口好新鲜嫩滑 份量亦令人相当满意😻😻

个薯条系成个main course最令人惊喜嘅item🍟
咸味适中 质感爽脆 亦唔会觉得太过油腻 真系好好食‼️😍

🍝 - Mentaiko $208
Spaghetti🍝, Salted Cod Roe 🐟, Garlic Oil🧄, Shiso🌱

第二个Main 我地嗌咗明太子蒜油紫苏叶意粉🌱

唔太甜亦好creamy 有栗子碎好令人惊喜
摆盘亦有心思 有新鲜嘅黑莓红莓蓝莓🫐

价钱 ✨✨✨✨
Lunch set ranges from:
$198 Bolognese ~ $398 Us Prime Flank Steak

环境✨✨✨✨
Iced  Mocha
Chestnut  Icecream
French  Style  Blue  Mussels
Chestnut  Icecream
  • French Blue Mussels in French Style