2019-06-29
之前经过四陂坊都有留意到呢间日式餐厅 装修和风几别致已经想试 今晚终于去左一尝佢地既炉端烧啦🤩 入面座位唔多 建议想食既朋友记得book位😉前菜小食我地就先试左豆腐唐扬同忌廉薯饼 小食既卖相好精致😍 越简单既菜式要做得好先最难 炸豆腐睇落平平无其 但系炸到外脆内软 点埋d酱汁一齐食真系好正🤤 而忌廉薯饼当然都系即炸啦 忌廉满满的 咬落好满足👅炉端烧方面我地就叫左大啡菇芝士烧 牛舌 黑豚五花腩 同埋鸡翼啦😆 大啡菇用刀切落去d汁已经流紧出来 烧到刚好仲劲juicy 配埋面头烧溶左既芝士 好perfect 👍🏻 牛舌同五花腩都用上黑椒做调味 火候掌控得好好 唔会过老又好够味😋 鸡翼表皮都烧到金黄色 皮脆肉嫩 好食😛净系食串烧始终唔够既 所以我地叫多左个蟹膏海鲜炒饭食 超足料地入面有3只大虾 2只带子同2只墨鱼🦑 大虾仲系非常弹牙 炒饭粒粒分别够干身 仲劲香蟹膏味 食到停唔到口🌟
豆腐唐扬
忌廉薯饼