2015-03-19
同朋友晏D有野做,于是7点就去左佢公司附近食晚饭,佢系呢间芝士面ge忠实fans,上次陪佢嚟怕漏无叫到,今次终于可以试下。听佢讲呢间舖头平日夜晚通常都唔使等位,一眼望落去都系茶餐厅格局,卡位+长期都系播住无线ge电视,不过值得一提系侍应叔叔几好人,落单个时仲会同我地讲两句,好有亲切感 上菜(面)速度都算快,4个人ge野都同一时间送到,啱哂我地比较赶ge人。我同另外2位朋友都叫左芝士面,我个碗系司华力肠+鸡翼,朋友叫左猪颈肉,另外有一位叫左猪扒肠仔,全部都好好吃 本来我冧住芝士一定好咸同漏,但系估唔到一D都无好滞ge感觉,虽然卖相一般但系口感一流!司华力肠都有煎过,食落几香口。另外2位朋友对佢地ge选择都好满意 仲有一位朋友叫左猪扒烟肉干捞面,佢话食得太多芝士面想试下新野;一上碟都闻到有少少辣味,朋友本身唔系好食得辣,所以要不停饮水(不过食得辣ge朋友话其实OK),佢本身系呢间舖头整ge猪扒ge忠实FANS,所以除左有D辣佢都食得好开心 每个人$42/44(猪扒/猪颈肉要加2蚊),送一杯热饮,抵食!下次再嚟过~