2013-04-22
今晚一行6人再到此店食鸡煲,环境简洁干净今次因为有朋友唔食得辣关系,所以一次过叫齐两款:醉鸡煲,辣鸡煲。上次已食个辣鸡,依然回味,真系好香,够哂野味!我们食完半只还是未够喉,所以最后都仲加多半只。本身不喜欢太麻,但呢度既麻又刚刚适合总是觉得,唔会好似其他的麻到要不停饮水。之后加汤用来食皇帝菜好够味!都不用点浆已够哂味!个辣鸡保持水准外,惊喜地个醉鸡非常之香醇!跟食开既明显有酒香,见个靓女姐姐帮我地倒酒入煲,更显得真材实料!鸡肉因有酒下显得更滑稽,我跟朋友都饮了几碗汤。值得推介!除吃左皇帝菜,脆肉鲩,响玲外,仲叫左墨鱼丸,同酒楼用机打个s明显有分别!对比下好爽好弹!最豪系今晚既膏蟹,价钱系市价,最好预先电话订好先!可能第一次咁食法,d膏熟左依然一d都无散过,份量之多,令我可以有一种越食越有既感觉,真系好难忘!现时流行鸡煲,处处皆是,但此处虽然款式不算多,但起码种种取材皆新鲜!值得再一次支持!老板几nice,因为第一次就系他提我地食附近间雪榚店就快收铺,等我地去得切食!P.s 餐牌好似有一些没有写到,所以最好问下有无推介会更有意外收获!
今次因为有朋友唔食得辣关系,
所以一次过叫齐两款:醉鸡煲,辣鸡煲。
上次已食个辣鸡,依然回味,真系好香,够哂野味!
我们食完半只还是未够喉,所以最后都仲加多半只。
之后加汤用来食皇帝菜好够味!都不用点浆已够哂味!
最豪系今晚既膏蟹,价钱系市价,最好预先电话订好先!