2019-10-27 541 浏览
放工行过荃湾,又要自己一个人觅食,但又唔想入去餐厅自己一个人食,去到荃新天地依头,发觉有间拉面店,门口有部自助贩卖机,好似日本咁,好特别wor,应该几适合一个人食,于是就买左飞食鱼介拉面($80)喇。个menu 得几款拉面,可以简面质,酱汁,配料既配搭。入去谂住比飞仔店员,然后一个人搭人地枱,个店员话依个位比较逼,提议我系门口等一阵,阵间安排个舒服啲既位比我,好细心!估唔到一个人食饭都可以有咁优质既服务。于是我地系门口既长櫈坐左阵啦,与此同时间铺都越黎越多人买飞排队。等左一阵,店员安排左个bar枱位比我,有得挂袋,一个人食都唔会尴尬。等既时候,发觉佢既装饰都几别致。无耐,我既鱼介拉面黎喇,我叫左曲面,会比较粗身。首先我食佢既面,面质几弹,配埋个浓厚鱼介汤,真系几好食。可能因为太浓味,食完都饮左一两杯水,店员都好好帮我refill!最后我食左佢只流心蛋先,都keep住好滑溜!总结:依间拉面除左味道唔错,仲比我食到有无穷既人情味,会一个人食既时候翻桌

个menu 得几款拉面,可以简面质,酱汁,配料既配搭。

等既时候,发觉佢既装饰都几别致。

无耐,我既鱼介拉面黎喇,我叫左曲面,会比较粗身。