2024-03-28
#明记面食喺网上揾到呢间小店,真系唔讲唔觉。有时行过咗都唔知,自己都揾咗一阵先揾到,门面非常细,座位唔多,亦都冇餐牌,基本上生客唔会去。网上好多人话佢嘅猪红好食,猪大肠都唔错,嚟到嘅时候见到门口有水鱿,当然唔笑得系我至爱嘅油面。就系咁三𩠌一面$38,比一般车仔面平。粉岭唔算好多,勉强可以接受。猪红真系如与技滑捋捋,好似食豆腐咁,猪大肠就比较爽身,唔会淋晒,水油预咗系冇味,但就非常爽口,一般系会加辣汁或咖哩汁,不过因为啱啱病好所以就原汁原味。呢度比较特别系冇匙羹提供,想饮啖汤都要举起个碗相对唔方便,但整体质素系唔错的,依类小店真系买少见少,识路嘅就会自己去。@foodiehck2022 #港饮港食平靓正 #旺角美食 #车仔面 #小店 #猪红 #猪大肠 #鱿鱼 #油面
猪红猪大肠水鱿油面