餐厅环境 (3.5/5)装修系怀旧课室主题,系几特别,但系啲位好迫,会撞到后面𠮶枱人。大热天时,喺商场入面,好似无乜冷气咁,不过呢样系商场问题餐厅服务 (4/5)餐厅系自助形式,主要得收银员,自己岀去买餐俾钱,自己拎水,食完自己收餐盘。但系收银员都几好笑容食物质素 (2/5)真系好难食,我地一共食左三个汤面一个小食,每样都要用难食黎形容...其中一分系俾对筷子嘅🤣餐厅类型我系堂食。舖仔细细,只适合2-4人用餐。自助形式,不适合见客/formal用途点完餐俾完钱收返张单我满脑子疑惑,因为单上全部写简体字,仲话系收人民币,我以为因为咁所以个银码唔啱,原来系因为小食无折。不过见到呢张单上嘅简体字感觉都已经唔系咁好...清炖牛肉面 $60由牛肉到汤底到面条都唯一好少少系牛筋汤底: 好油,油到反晒光𠮶只,牛肉同面条已经吸左好多油。成碗都系油味同香料味,食完好口渴牛肉: 好鞋好韧,但由于系炖嘅,已经比朋友嘅红烧牛肉林啲面条: 似上海粗面。面条吸晒汤底嘅油,令本身已经偏硬嘅面条更难入口,点解面都可以煮到咁牛筋: 因为咬得入,所以系整个面最”好食”了 宜兰葱馅饼 $45一碟五小粒,卖相睇落似系食得🤣但
餐厅环境 (3.5/5)

餐厅服务 (4/5)

食物质素 (2/5)

餐厅类型

清炖牛肉面 $60
由牛肉到汤底到面条都
唯一好少少系牛筋

牛肉: 好鞋好韧
,但由于系炖嘅,已经比朋友嘅红烧牛肉林啲

牛筋: 因为咬得入,所以系整个面最”好食”了

宜兰葱馅饼 $45
一碟五小粒,卖相睇落似系食得🤣但睇真啲又系好油
一咬,饼皮又厚又硬,入面好少馅,但都juicy(定系又系油呢?已经分唔清🤣)三个人每人试左一粒已经停手

呢间舖嘅装修同餐具都睇得岀系落左好多心思,但始终系一间食店,食物味道总不能太赶客吧?而且喺尖沙咀大商场内,标价不会低,俾返相对应嘅食物质素食客都很合理吧?
一碗面$60,不包嘢饮,而且味道差,用餐前后都系自己收拾(自助绝对不是问题,大前题系要值)...
纵观各方面,我地都一致认同谂唔到理由会再有下次