2020-12-24
💛呢间咖啡店,晏就未开门已经有人等紧。准时开店后,我入去拣咗个自修位坐咗一阵,慢慢愈嚟愈热闹,店里座位都几多🌟部份人拎埋notebook嚟做嘢、倾project等等。气氛宁静又好放松☺️🍱五品料理 $89日系料理用盘上,每只碗独立放一个𩠌,配搭健康红米饭🍚五品包括自选2款热盘同3款冷盘热盘:🍗炸南乳鸡块内外都软,日式炸鸡外皮薄薄哋,唔喺劲炸脆皮个只,锁哂肉汁喺里面,味道同份量刚刚好;烧鲭鱼正常。冷盘:🥗慢煮鸡胸沙律配柚子醋,柚子醋淡淡开胃,鸡胸同沙律份量唔错;🥚北海道温泉蛋超正!成个放入口超滑,好似喺日本食蛋咁🥰;🍳蔬菜蛋批,估唔到蛋批喺冷盘😂表面有少量菇,味道主要靠表面酱汁。🍵抹茶朱古力 $42🍫好少见有抹茶朱古力同焙茶朱古力,两者拣咗前者抹茶朱古力,店员一拎过嚟已经闻到抹茶香味,饮落表面同中层都喺浓浓抹茶味🤩反而朱古力味无咁突出,满口都喺超浓郁嘅抹茶味,好似浸咗喺抹茶池咁🥰小妹超钟意😍上网见到有拉花,见到无嘅时候有啲眼突😳好在味道满足到我😗🍰美式焦糖芝士蛋糕 $25味道正正常常,未算好突出,如果食完饭唔够喉先再加都得🤭
准时开店后,我入去拣咗个自修位坐咗一阵,慢慢愈嚟愈热闹,店里座位都几多🌟 部份人拎埋notebook嚟做嘢、倾project等等。气氛宁静又好放松☺️
🍱五品料理 $89
冷盘:🥗慢煮鸡胸沙律配柚子醋,柚子醋淡淡开胃,鸡胸同沙律份量唔错;🥚北海道温泉蛋超正!成个放入口超滑,好似喺日本食蛋咁🥰; 🍳蔬菜蛋批,估唔到蛋批喺冷盘😂表面有少量菇,味道主要靠表面酱汁。
🍵抹茶朱古力 $42
上网见到有拉花,见到无嘅时候有啲眼突😳好在味道满足到我😗
🍰美式焦糖芝士蛋糕 $25
味道正正常常,未算好突出,如果食完饭唔够喉先再加都得🤭