我好钟意试唔同酒店既 buffet ,但都会选择星级高既酒店,觉得质素有保证 D。不过,系 openrice 见到呢间酒店甘多人话好,而且有我最钟意既Movenpick雪糕,所以就去试下。二百几蚊一位,呢些食物 offer 可能过得去,但真系食惯五星,试呢间真系觉得唔掂!六点半上去时已有几枱太太团,听到佢地讲坐到好位,方便攞到 D 好食物‧‧‧我当时心念唔通要同她们快斗攞食物甘辛苦?(我钟意食得舒服 D,因为食野系一个享受。) 好在食物去得快亦refill 得快。食物的选择少,味道一般。我食得最多既系Movenpick雪糕,好香滑;冷盘的长蟹脚和刺身唔够鲜味;地中海海鲜汤唔够香浓;牛扖鞋鞋地;pasta煮得淰左 D,但个 sauce 都几香cheese;甜品唔好食,朱古力批又硬又唔香,好似整左好耐甘,好味少少的只有cheese cake 和豆腐花。环境残残旧旧,最惊人的系我去 toilet 时见到有格厕所有一堆冲不走的臭臭,吓到我差些呕出来!!!真系好唔卫生啊!话晒都系一间酒店啊!!服务都 ok,几有效率和礼貌。因为开左酒,所以每人要差唔多四百蚊!我俾呢餐饭60分,但59分系因为我最爱
服务都 ok,几有效率和礼貌。
因为开左酒,所以每人要差唔多四百蚊!
我俾呢餐饭60分,但59分系因为我最爱既Movenpick雪糕!
冷盘
Movenpick雪糕