2023-01-11
朋友以前系呢头返工,同佢重游旧地行下酒吧街,意外发现呢间新店,食物出色、餐酒好岩我口味,居然不过系一般西餐嘅价位,未食完已经话想再黎。芝麻吞拿鱼沙律作为套餐嘅前菜,无论份量同摆盘都好唔错。 沙律菜新鲜爽脆,幼嫩嘅吞拿鱼厚切,满满咁用黑白芝麻包裹,口感丰富,鱼味同芝麻香都好突出。虾多士就咁望个名仲以为系普通嘅炸虾胶多士,嚟到好似虾汤咁真系吓亲,但竟然系全晚最有惊喜。 蒜辣椒橄榄油嘅煮法虽然听落同平时嘅tapas差唔多,但完全唔油腻,反而好似熬左个好浓郁嘅虾汤咁,蒜片同香料好香,大虾新鲜弹牙,同朋友一致认同会为左佢再黎。南瓜姜汤讲真个姜字我有少少却步,食落真系有好明显嘅姜粒,但估唔到真系好夹,姜只有香味而唔会太辣,令到平时得个甜字嘅南瓜汤更加有层次。三文鱼柳煎得好香,虽然好厚但仲保持到嫩滑有肉汁,底下仲有脆脆嘅鱼皮好香口。 番红花意大利饭够晒湿润Creamy,我食到系有啲姜黄粉味,味道温和都容易接受,仲有啲杂菌同瓜好有咬口。我最期待嘅开心果雪糕冇令我失望,开心果味超浓,亦都冇乜果仁皮嘅苦味,浓厚幼滑creamy,值得一试。