2009-09-09
上个礼拜排完队拎睇烟火既tickets, 就去左市中心既自家乌冬店食.本来我想叫咖哩汤牛肉乌冬, 但见到$40, 就退而求其次叫左个咖哩汤乌冬($30)加个杂菜天妇罗饼.起初我有d唔服气加几块牛肉要加$10, 同埋我见佢净乌冬都系卖$15姐, 但点解加个咖喱汤就要加成$15, 买到$30? 唔通个咖喱汤好特别?? OK, i try...哗... 食落口就知出事! 个咖喱汤竟然"杰"(稠密)到好似咖喱酱!! 完全比佢幅相&个"汤"字欺骗左!!味道仲要系超普通!!!真系超唔抵啊!! 本来好细既一碗乌冬, 我竟然胃口差到食唔晒.. 个杂菜天妇罗饼都真系退步左! d炸粉好似唔见晒o甘, 但d杂菜条又痴到成饼野o甘, 超难夹! 之前食都唔系o甘ga! 食完之后不但觉得佢退步左, 仲觉得佢超揾笨! (但服务态度就几好)
之前食都唔系o甘ga!