2009-08-25
男朋友以前系附近做野,佢话系食lunch时无意中发现既惊喜,吾行过黎都吾知原来呢到有间舖仔细细既日式小店,佢食过一次就不断向我推介!今次系第4次黎食,2个人叫左2个乌冬/3个小食,好欣赏佢既乌冬,弹牙有口感,真系烟烟unun咁,而且有埋个石头锅装住,热辣辣!! 男友今次叫左个蕃茄鸡柳乌冬,汤底好重既蕃茄味,不过略厌鸡柳太"鞋",乌冬份量吾算多,如果食一碗未必够!我就叫左个叉烧地狱汤乌冬,叉烧好林, 有入口即溶既感觉,但太多肥皂, 好彩我男朋友钟意食, 所以比哂d肥既佢食, 个汤我觉得ok吾系好辣, 但我男朋友就话都几辣!另外叫左个3个小食,烧茄子,有惊喜,整条茄子上,味浓茄子又林, 不过有d油仲有焗芝士薯仔,芝士味吾算重,好香吾知系奶油定牛油味, 都算吾错仲有叫左个麻酱沙律, 因为叫既时候已经10点, 有特价时段,个沙律原价$22, 但而家只需要$15, 吾叫吾知原来咁大碗, 我地食完以上既野都已经好饱, 但见佢都系d蔬菜, 吾饱得去边, 因为男朋友太饱,我一个人差吾多清哂~ 好fresh既沙律, 可能我本身钟意食麻酱又钟意食蔬菜, 所以我好钟意食!!d料好新鲜!之前食过冷乌冬都吾错,
呢到有间舖仔细细既日式小店,佢食过一次就不断向我推介!
真系烟烟unun咁,而且有埋个石头锅装住,热辣辣!!
之前食过冷乌冬都吾错, 仲有d串烧都好正!
之前几次都无带相机,今次知道黎食,带定相机影相,值得推介比朋友食!
可惜环境细, 吾系太适合stay太耐~未试过食好耐, 吾知会吾会赶人,每次都系完就走~