2022-08-31
前几日系IG偶然见到被影得超靓又超推荐嘅芋泥西多,睇下OR又真系名物㖞,于是我,一个对芋泥麻麻嘅人瞬间动心😍通常我唔系一个冲动嘅人,但呢间3/9就最后营业,店家之后会去英国,咁冇理由唔去try try顺便最后支持下同路人嘛💛因为系10:00开始限量发售,为咗能够确定买到我仲一早wtsapp请店家预留一份芋泥西多,又加咗一杯细cappuccino😚店铺都好容易揾,入去老板同老板娘都忙紧整食物同咖啡,讲埋有wtsapp预订同电话就即刻见到已经准备好嘅芋泥西多😃,cappuccino要现做所以等咗少少时间,等待中我见台面有留言簿就简单写咗一句「祝一切顺利!!」当帮佢哋打气啦💛返到屋企都差唔多要十个字🥲我打开个外卖盒见到西多个卖相都好吸引😃但咖啡就好遗憾,我明明见到老板有整好靓嘅拉花但返屋企已经消失咗🫠芋泥西多都系适合入口大小,面包片煎得好香口,咬落去入边好松软,芋泥唔系超细腻果种,仲可以食到少少~芋头粒粒?有种homemade嘅感觉,好似冇点落糖所以可以食到更明显嘅芋泥味道,加啲炼奶就upgrade咗有更浓奶香,虽然有罪恶感不过已经都食咗西多啦仲计较点乜🤣cappuccino都高质素,其实我
cappuccino都高质素,其实我唔系好饮得咖啡㗎,饮完会心跳加速同手震震咁,cappuccino 算系唯一可以接受到,因为比较温和啲?不过我又好钟意咖啡香气😂一路时不时闻到都觉得好享受😎冇咗个拉花好遗憾🥲好想再返去买一杯☕️
芋泥西多士 7.0/9
热cappuccino 8.0/9