2019-10-15
住喺土瓜湾嘅我,以前都识个旧同事住土瓜湾,佢一早已经同我提过呢间西餐厅非常唔错,但系我不嬲都唔太好西餐所以一直无去试,见就黎搬屋搬到咁远所以今晚决定去试下😅好彩我哋七点已经去到因为好快已经full晒🙈由于太少食西餐既关系,完全无乜idea食咩好,店员可能见到我哋好似好苦恼就好窝心咁问我哋驶唔驶介绍下,同埋问我地有冇嘢唔食或者敏感, 其实男友唔食芝士,而我自己就对奶同芝士同忌廉呢类东西都会敏感肚疴🙈可能我情况比较严重😂 所以厨师就走咗出嚟亲自同我哋倾下问我哋使唔使需要啲咩意见😂 厨师之后推介左个猪腩肉芥末子酱意粉俾我, 男友想食burger所以叫咗个手打西冷汉堡走芝士配薯条, 另外点著杯70%比利时鲜奶朱古力, 最后仲加咗个士多啤梨窝夫😂所有食物全部即叫即整保证新鲜热辣👍个西冷汉堡嘅牛肉系厨师买返黎之后自己打, 好花心机同时间😱 不过真系好juicy,好厚身,同弹牙,劲正😋 个大蘑菇真系超巨型~蕃茄唔会太生,薯条热辣辣唔会太油腻~个猪腩肉芥末籽酱意粉系转咗新menu之后先有, 猪腩肉系用slow cook方法去煮,所以一啲都唔韧👍 意粉唔会好干身,油份啱啱好, 呢个意粉带有好轻微嘅辣味,
好彩我哋七点已经去到因为好快已经full晒🙈
所有食物全部即叫即整保证新鲜热辣👍
手打西冷汉堡配薯条
猪腩肉芥末籽酱意粉
个猪腩肉芥末籽酱意粉系转咗新menu之后先有, 猪腩肉系用slow cook方法去煮,所以一啲都唔韧👍 意粉唔会好干身,油份啱啱好, 呢个意粉带有好轻微嘅辣味,几开胃😋
70%比利时鲜奶朱古力
个店员放低杯朱古力𠮶阵我即刻问到劲香🙈🙈 但因为有奶所以我冇饮到,男友就话杯朱古力好rich,每饮一啖都好似食紧朱古力咁, 香得黎带少少朱古力既甘甜,好正😂
士多啤梨酱窝夫配士多啤梨雪糕
我哋落甜品𠮶阵店员好温馨咁提示多一次因为基本上所有甜品都系有奶做所以我唔食得😪 不过我都偷偷食左两啖个窝夫🙊 个窝夫叫咗半份都几大份😁 劲丰富! 有士多啤梨雪糕,曲奇,脆脆,新鲜士多啤梨,雪葩口感嘅球,士多啤梨酱同主角窝夫, 窝夫暖暖地,外层几脆, 因为我唔太食冻嘢 所以食窝夫果阵拣咗配士多啤梨酱,男友就怕太甜所以拣咗配士多啤梨雪糕, 真系任君选择悉随专便😁😂
食完之后我个心只有满满既遗憾😭 好后悔点解咁迟先试呢间餐厅, 因为呢度嘅服务真系冇得弹,食品制作又有诚意,迟啲搬去新界区真系无咩机会食到😭😭