2022-09-09
某日等车见到呢间店既门面好可爱,终于再次行过试到。呢到餐牌好多都系crossover其他店既台式食品,选择好多,好难拣。🐤 香茜陈皮鸭髀炖汤 $68 + 卤肉饭 $10 一黎就睇中呢个汤,因为有大量芫茜。汤好清甜,佢仲有成只鸭髀系到,肉都好淋,感觉好似饮紧西洋茶汤咁。而加卤肉饭又好抵食,卤肉混左冬菇系入面,好有咬口。🍜 老阿伯拌鱿鱼福州丸综合焿套餐 $62 + 台式面线 $8本身个焿就有好多配料:有鱿鱼花支丸, 爽口弹牙;两粒超大既福州肉丸,外皮软林林,馅就系肉碎,好juicy;鱿鱼干香口,同埋有大肠,好丰富。加左面线就更加满足。菜同埋卤水大肠+$15 都系跟餐既。油菜加左大量炸蒜同埋用酒淋过,好野味。而大肠都好爽口,无臭味,卤水都算入味。🍹 荔枝沙冰 $33 + 水蜜桃苏打 $32呢两杯野一睇就觉得非常解渴,透心凉。荔枝沙冰份量好足,荔枝味清清地,上面仲有粒去核荔枝,正。水蜜桃梳大又系好大杯,佢入面有啲果浆,搞拌完后就好够味,值得一赞佢唔系用水果糖精化学野。🍡 网红196品牌仙草芋圆 $23 + 仙草豆腐花芋圆 $28呢两个价钱系用餐追加既,好抵食。仙草好有心思,有黑色仙草同埋透明既
某日等车见到呢间店既门面好可爱,终于再次行过试到。
香茜陈皮鸭髀炖汤
🐤 香茜陈皮鸭髀炖汤 $68 + 卤肉饭 $10
老阿伯拌鱿鱼福州丸综合焿套餐
大肠
油菜
饮品
🍹 荔枝沙冰 $33 + 水蜜桃苏打 $32
芋圆
呢两个价钱系用餐追加既,好抵食。仙草好有心思,有黑色仙草同埋透明既啫喱,加上烟韧弹牙既地瓜圆、芋圆同紫薯圆,好有份量,食完真系超级饱!
店内仲有好有趣既句子
总结:主食特别,好多crossover, 同埋份量多。