2020-10-24
约朋友食饭吾系去旺角就尖沙咀 但系最近发现其实荔枝角都好多好西 好食又扺食 就好似哩间吾多人知既铺头仔 佢既食物质素好稳定 我觉得几吾错架! 元洲招牌牛肉面 💰46佢既牛肉 系牛展肉 厚切而且入口即溶 仲有骨胶原黏黏既感觉😆真系好小食到啲咁慷慨既牛肉 好有肉感 啱哂我 面底有得拣粗或者幼面 幼面标榜蛋香挂汁 不过我未试过 个人较中意粗面个种Q弹有咬口🤪 至于汤底饮落都几顺口 浓但系吾咸 不过我觉得加啲甜味 成碗面会更加平衡 完整😛元洲三宝牛肉面 💰69哩碗除左牛肉 仲有牛筋 牛舌 更加丰富🥰牛根好淋更黏更骨胶原🤣 牛舌同平时食串烧个种吾同 吾系走弹牙路线😗 都系淋既 整体黎讲 两碗都好正 哩个价钱 比哩个质素🤩 如果手紧但系又想止瘾就拣招牌牛肉面 想鼓励辛苦工作既自己 梗系要食三宝!💁🏻♀️除咗堂食亦有外卖 外卖质素都有8-9 成架 不瞒说 我系比佢外卖吸引先再堂食既🤭
元洲招牌牛肉面 💰46
元洲三宝牛肉面 💰69