2023-11-02
今日又同朋友行尖沙咀,次次行亲THE ONE都闻到呢个火锅店嘅香气,今次终于可以试到呢间日式火锅店,真系无失望,好正呀!😋 汤底:野菌药膳汤依家天气开始凉凉地,食返个药膳汤补下身体先!呢个野菌药膳汤有晒野菌既精华,入口啖啖甘甜,加埋小小嘅药膳味,一D都无抢到野菌嘅味道,汤底浓郁得黎得又清甜!呢种天气黎SHABU SHABU真系啱晒!😋 期间限定仲送有机盛盒菇菌,总共有三款菇,啡&白蘑菇,仲有秀珍菇,全部香味浓郁,味道鲜美!😋 $438 豪州极上和牛+海鲜任食set🥩🥩豪州极上和牛份量超大碟,渌几秒岩岩好就可以食和牛味浓郁,油脂分布平均,入口滑溜🥩🥩澳洲谷饲黑安格斯牛呢款肉有咬口,肉质都比较实净,牛味浓郁🥓🥓精选鸡肉片鸡肉片相当嫩滑,唔会鞋口,好好味😋 海鲜 🦪🐟🦀🦞有大海虾🦐、爽脆水鱿🦑、青口、鲍鱼等等每款都好新鲜,又冇雪味,我特别推介佢地既大海虾,真系好爽口弹牙!😋 自助区有好多熟食选择,仲有好多丸类、瓜菜类、面类,仲有一大堆饮品同甜品任你拣!我要重点推介佢呢度嘅菜类,超多日本出产嘅菜,全部都超级新鲜!临走时仲拎走佢地放门口既棒棒糖,开心又满足嘅一餐呀!🍽 牛気(The One)📌
😋 汤底:野菌药膳汤
😋 $438 豪州极上和牛+海鲜任食set
🥩🥩豪州极上和牛
份量超大碟,渌几秒岩岩好就可以食
和牛味浓郁,油脂分布平均,入口滑溜
🥩🥩澳洲谷饲黑安格斯牛
呢款肉有咬口,肉质都比较实净,牛味浓郁
🥓🥓精选鸡肉片
鸡肉片相当嫩滑,唔会鞋口,好好味
😋 海鲜 🦪🐟🦀🦞
有大海虾🦐、爽脆水鱿🦑、青口、鲍鱼等等
临走时仲拎走佢地放门口既棒棒糖,开心又满足嘅一餐呀!
🍽 牛気(The One)
📌 尖沙咀弥敦道100号The ONE 4楼L404-L405号舖
☎️ 2295 1833
⏰ 星期一至日 11:30-23:00
#nabeurawa #牛気 #日式涮涮锅 #黑安格斯牛 #极上和牛 #海鲜放题 #秋の定番秋锅 #野菌药膳汤 #本地栽种菇#foodiek#打边炉#放题#和牛