2017-03-09
原本都唔想黎鲗鱼涌 因为要搭10几个站地铁站 仲要由月台行上出口条路好似无尽头咁 但我觉得如果系为左黎呢间食系值得架!!haha11点半黎到 已经见到有几个ol等紧拎饭盒 一坐低个姨姨个姨姨话茶同汤都可以自取,任饮 😍但佢都亲手针左杯茶同碗汤比我!!!劲好服务态度茶系玫瑰花茶 劲香劲香!!!!!汤系红菜头蔬菜汤 极多大大粒红菜头萝卜西芹 味道唔浓 劲清 无油 睇落好靓 清清甜甜 好难得出街饮到d咁pure既汤 饮左4大碗 正啊 唔够喉架 但饮咁多真系唔好意思haha主食叫左红菜头蕃茄椰菜配生姜红米饭 呢个真系最惊喜 极好味 我原本以为d红菜头蕃茄椰菜只系浸落d汤到 简简单单都应该几好味既 但原来佢系将d红菜头蕃茄打成泥咁 好甜啊 好似食薯蓉咁 入面仲有d豆有d果仁好有咬口好香口 听落咁简单既菜式原来都可以整到咁有层次!!!!!!!!!仲有个生姜红白米饭 食落唔辣架而且真系好香姜味 劲有咬口粒粒分明 超好味omg!!!!!!!!!!!!而且佢成个餐既卖相都好靓 色香味俱全真系完全揾唔到瑕疵 味道 服务 菜式都极满意 佢个个星期都转menu 好似今个星期有个黎麦牛油果猪肉碎饭好想试啊 最衰
茶系玫瑰花茶 劲香劲香!!!!!
完全揾唔到瑕疵 味道 服务 菜式都极满意
佢个个星期都转menu 好似今个星期有个黎麦牛油果猪肉碎饭好想试啊 最衰唔得闲黎 下星期又转menu啦
虽然黎鲗鱼涌好麻烦 但我好期待好愿意间唔中专程黎帮衬 每个餐都系65-75 唔算好平 呢个价钱食到牛一 但好抵食啰 好少餐厅好似呢间d菜式特别得黎又咁健康 食饭先 唔打住 系咁