之前食过一次觉得唔错,一直谂住带妈咪黎试,呢日终于就到一齐放假,当然要兑现承诺!二百蚊有找,又系涮涮锅又系放题,总有一样野岩食。值得一赞既系有多种汤底选择,传统同日式都有,唔怕老人家唔岩食,因为配合妈咪口味就拣左蕃茄薯仔牛粒汤。好香蕃茄味,浓郁得黎唔会过咸,里面仲有好多蕃茄同牛粒上菜速度好快,落单后几分钟已经有得食,呢度刺身都系任食咖~~三文鱼厚身肥美,带子新鲜爽口,螺片鲜甜且有咬口。呢度既火锅肉类都系薄切,落水唔洗一分钟已经食得,方便得黎口感仲好嫩身。但豚肉(左上)略嫌油花多左啲,推荐美国极上牛肉(右下)同羊肩肉前者比例二肥八瘦,食多多都无罪恶感~而且口感鲜嫩有牛味。羊肩肉油花比例恰到好处,口感唔油腻之余增添左啲爽弹,对我黎讲如果膻味再浓啲就更好不过怕膻既妈咪话维持原状就岩岩好易入口。火锅配料都几多野拣,墨鱼丸打得几弹牙,粟米流心丸几特别、食起黎好香粟米汤味,鱼皮饺饺皮好烟韧。食到七七八八转战熟食~炸物炸得香口唔油,特别系个芝麻鸡翼,炸得皮脆肉嫩而且系鸡全翼比较少见既台式鸡骨肠,食起黎好似啜梗鸡翼尖咁,啖啖肉好过瘾,又无一般香肠咁咸同胶。入座既时候千叮万嘱妈咪一定一定一定要留肚食甜品

二百蚊有找,又系涮涮锅又系放题,总有一样野岩食。
蕃茄薯仔牛粒汤
好香蕃茄味,浓郁得黎唔会过咸,里面仲有好多蕃茄同牛粒

三文鱼厚身肥美,带子新鲜爽口,螺片鲜甜且有咬口。
前者比例二肥八瘦,食多多都无罪恶感~而且口感鲜嫩有牛味
羊肩肉
不过怕膻既妈咪话维持原状就岩岩好易入口。

台式鸡骨肠

入座既时候千叮万嘱妈咪一定一定一定要留肚食甜品,主角都系最后出现既

甜品全部即叫即制,选择繁多,亦系其他放题揾唔到既~
蓝莓芝士杯
私心推荐蓝莓芝士杯,芝士香滑,底下饼碎略带咸香完美中和左芝士既甜腻

榛子朱古力香蕉班戟
榛子朱古力香蕉班戟,CREPE轻薄有质感,里面夹住粟米片同香蕉,口感丰富,加埋表面香甜既榛子朱古力酱无得输。
雪糕窝夫
必吃雪糕窝夫,上枱仲系热既,火候刚好外脆内软,好重蛋香,面头淋左炼奶,食起黎香甜又好味

同妈咪两个人食左四杯芝士杯同三份窝夫,大满足
如果黎食记得记得记得一定要留肚食甜品呀!!!
2018-10-25
羊肩肉