2011-08-24 10 浏览
终于有机会同班旧同学聚聚,上左和幸食我地今次聚餐。由于8条友,叫左好多野,真系记唔晒,肉盛、厚切牛舌,事前做晒research,大热都叫齐晒。牛舌真系无吹水,肉汁真系好够,基本上烧完,汁都唔使点就已经好好食。不过重点唔系D肉,反而想讲食到最后,我地叫左芝士饼、士多啤梨青柠雪葩。我觉得好食系有两大原因。第一系因为食甜品之前食左好多肉,再食甜野系好舒服,第二系因为意料之"外"。芝士饼拎来时真系好似原味莎莉蛋糕,即是外表平平无奇,侍应怕我地烧过左火,仲先烧一件俾我地睇,烧完一面有少少焦,到另一面,个芝士味已经出晒黎。咬落去原来又出奇地唔实,反而好松软,个感觉真系好畅快。跟手到KO个雪葩,个杯边黏晒砂糖,好西餐Feel~~~~ 因为有青柠汁,虽然少少酸但胜在够冻,食入口好似解毒咁,解清晒之前食肉个感觉。唔想讲都要讲,咩系冰火既感觉,当你食完一大堆肉,再食呢个甜品,你自然Feel到喇^_^
终于有机会同班旧同学聚聚
,上左和幸食我地今次聚餐。

由于8条友,叫左好多野,真系记唔晒

就系呢个芝士饼,外表真系平平无奇
芝士饼拎来时真系好似原味莎莉蛋糕,即是外表平平无奇
第一次烧系有少少失手,不过都系好味~~~~
酸酸甜甜,食完好舒服,得呀呢个!!!!
2011-08-19
就系呢个芝士饼,外表真系平平无奇
第一次烧系有少少失手,不过都系好味~~~~
酸酸甜甜,食完好舒服,得呀呢个!!!!
  • 厚切牛舌、芝士饼、士多啤梨青柠雪葩