2020-07-24
香港而家开真系开咗好多日式西餐,热石料理,我就到而家都未试过,就衬老公要返工,我就决定自私食,自己一个人去试下啦!🙈🙈🙈入到去,就见到一部自助售票机,佢系自己选择想食既部位同份量,买飞后,等店员姐姐安排入坐,就会送餐埋黎。👍👍👍我今次选左牛肩180g,佢包左饭、汤、沙律,呢三样仲要系任添,总之食到饱为止。😋😋😋埋位坐好后,你会见到佢有一张温馨提示,上面写明牛扒会先煮到1成熟攞出黎,之后就因应大家生熟口味,自己烹调啦,如果热石唔够热,可以通知店员更换。另外,枱上放左三支简单调味料,去配搭牛扒黎食,简值一流。😛😛😛沙律椰菜同紫椰菜而成,加上芝麻酱,嘅爽口,又清甜,又有芝麻酱嘅香,食咗就可以开开胃口先。🥗🥗🥗汤好似罗宋汤咁,但佢有加埋白萝卜,另有一个层次。🥣🥣🥣饭系珍珠米,加埋少少海苔饭素,真系好好味。🍚🍚🍚主角出场啦!牛肩,虽然我拣嘅系最细份量,但出黎真系唔细嫁,牛肩脂肪比例唔多,系肉与肉之间先会有少少脂肪,好有质感,有咬口,都有少少我钟意嘅根,好有牛味,肉质都算较腍,我平时钟意西冷,但今次之后,我发觉牛肩比西冷更适合我。🥩🥩🥩讲到呢度,佢哋嘅安排同做法真系不得不赞,送餐黎到时,牛扒上面会
沙律
汤
好似罗宋汤咁,但佢有加埋白萝卜,另有一个层次。🥣🥣🥣
饭
系珍珠米,加埋少少海苔饭素,真系好好味。🍚🍚🍚
主角出场啦!
讲到呢度,佢哋嘅安排同做法真系不得不赞,送餐黎到时,牛扒上面会有张厨房纸巾盖住,以免比油弹到,仲有一条小围裙,自己整时,就唔怕弹到d油系件衫度。而家因为疫情关系,原本饭、汤、沙律系自助,而家如要加添,就唔好自己去自助区,只要示意,请店员姐姐帮手就可以啦!👍👍👍