雅苑座

The Greenery
餐厅: 雅苑座
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2012-05-07 134 浏览
環境好舒服, buffet檯好大, 分好多個 section, 款式非常之多, 大部份都好吸引, 有好多自助餐好少見的食物.刺身選擇多, 夠新鮮, 竟然有Toro, 手握壽司係即叫即做, 唔會放晒係度, 所以好新鮮, 另外仲有三款炙燒壽司, 燒玻璃蝦壽司最好食, 上面個汁好特別. 用黎配Parma Ham果D哈蜜瓜超甜, 好難得自助餐會用D咁高質素既哈蜜瓜. 凍蟹好好肉, 好鮮甜. 最驚喜係除左有一般自助餐都有既凍食海鮮之外, 仲有即叫即烚既新鮮熱辣海鮮, 有蟹有蜆有大花甲, 個湯底仲好好味添. 日式串燒唔錯, 燒烤食品質素都幾好, 仲有好少見既燒乳豬, 塊皮真係燒得好酥脆, 一般自助餐既燒味都會被忽略, 但係呢度既所有燒味都做得好好. 海南雞飯無論係個油飯同D辣椒醬都做得好正宗, 我先生係馬來西亞人, 佢教識我點至係正宗好食既海南雞飯, 呢度做得仲好過好多出面既東南亞餐廳. 燉湯一盅盅, 細細盅, 方便客人攞, 唔會倒到周圍都係. 甜品勁多, 樣樣都好好食, Tiramisu同 Blueberry Cheesecake同意大利餐廳Sabatini果D一模一樣, 質素有保證. 呢間酒店

甜品勁多, 樣樣都好好食, Tiramisu同 Blueberry Cheesecake同意大利餐廳Sabatini果D一模一樣, 質素有保證. 呢間酒店既芝士蛋糕一向都出晒名, 個American Cheesecake雖然好heavy都食到唔停得口. 連一杯杯果D mousse 甜品都製作認真, 開心果mousse好特別.

Serve 我地果檯個waitress好有效率, 一坐底就幫我地用個套套住件褸同個袋, 可以防止D食物整污糟之餘亦唔怕俾人偷野. 佢見我地share食, 就好主動唔洗我地叫已經攞D碟仔俾我地.

尖沙咀區黎講已經唔算貴, 仲要大部份信用卡都有折, 折左之後真係好底, 尤其以佢D咁高質素既食物就更加物超所值.
Sushi
Seafood