2017-11-20 2403 浏览
生日饭仲未停呀,今次朋友们带咗我去食东北菜,六点钟已经全场爆满,超级夸张,估唔到咁神秘既地方大家都会揾到😅一早已经做好功课,知道依度个片皮鸭好出名,醒目嘅朋友们已经一早订定左鸡丝粉皮,前菜嚟讲都叫做几大,粉皮唔系淋𠮶啲,几好食醉鸡,花雕好入味,我朋友连啲花雕汁都饮埋,好味程度佢哋话下次一定要再叫多次牛犇面,d牛肉超林,汤底好浓,有小小药材味,好好食眨吓眼已经冇晒麻辣海蜇,以我依个5太食得辣既人嚟讲,竟然我无食到变左angelina jolie😂😂麻麻辣辣,好香,海蜇好爽脆,好食 来之前,💁🏻‍♂️已经讲个依度啲饺子好好食,所以我哋叫咗䓢香猪肉,酸菜饺子,本身谂住酸菜饺子会好酸,点知我自己个人觉得唔够酸,我朋友就觉得刚刚好,个猪肉几好食,40几元有10只,好抵🤭🤭🤭片皮鸭,冇咩肥高脂肪,好食,不过要多啲人一齐食先食得晒,可能因为我哋叫得太多嘢食😅😅😅最后叫左拔丝苹果,好得意,店家要我地即刻摆落冻水过一过冷河,如果唔系硬哂就食唔到,热辣辣,甜甜地,好特别,有机会叫埋拔丝地瓜☺️总括而言,又抵又大碟,i will be back

鸡丝粉皮

鸡丝粉皮,前菜嚟讲都叫做几大,粉皮唔系淋𠮶啲,几好食
醉鸡

牛犇面

牛犇面,d牛肉超林,汤底好浓,有小小药材味,好好食

眨吓眼已经冇晒
麻辣海蜇

酸菜饺子

片皮鸭

拔丝苹果

总括而言,又抵又大碟,i will be back
庆祝纪念
生日