2024-04-02 263 浏览
星期日系holiday 嘅节奏今日就去咗沙田新城市广场行街shopping 行行下有啲肚饿,经过见到有间泰菜餐厅竟然星期日都有下午茶餐,价钱仲唔贵,仲有配埋泰式饮品添 ,吸引咗我入去食。店舖装修富有泰国特色,座位宽敞舒适,简直有置身于泰国嘅感觉。一坐底,店员会自动免费送上泰式虾片一盘。下午茶时段有两个menu,一个系女仔好钟意打卡一流泰滋味2人下午茶,另一个系好多选择嘅一人前下午茶set 。今次我哋就试咗一人前下午茶set menu ,加咗小食,仲叫左泰式特饮。肉碎米粉生菜包$68同一般嘅生菜包唔同架用生菜包住肉碎咸蛋,冬菇,洋葱,扎肉米粉 配咗生虾汁 我再加咗块虾片一齐食,口感层次丰富泰式牛肉船面$78浓郁嘅汤底配上厚切牛𦟌,牛丸,嫩牛肉幼身烟靭嘅金边粉,好足料呀!唔食得辣仲可以选择Non spicy/少辣,好体贴呀泰式猪肉炒河粉$68同样都系份量好大,好正宗 有我好钟意嘅泰式宽河粉,好烟靭 猪肉都好冧泰式鸡肉串烧$88鸡肉烧得好嫩,好香,配埋两只特色酱汁,好match跟餐饮品冻柠茶鲜椰子沙冰 - 用100%鲜椰子🥥制造 加$28泰式奶茶 加$8加小食 金钱虾饼$28/两件系即炸,外
星期日系holiday 嘅节奏
今日就去咗沙田新城市广场行街shopping

肉碎米粉生菜包$68
同一般嘅生菜包唔同架

泰式牛肉船面$78
浓郁嘅汤底配上厚切牛𦟌,牛丸,嫩牛肉
幼身烟靭嘅金边粉,好足料呀!
唔食得辣仲可以选择Non spicy/少辣,好体贴呀

泰式猪肉炒河粉$68

泰式鸡肉串烧$88
鸡肉烧得好嫩,好香,配埋两只特色酱汁,好match

跟餐饮品
冻柠茶
鲜椰子沙冰 - 用100%鲜椰子🥥制造 加$28
泰式奶茶 加$8

加小食 金钱虾饼$28/两件
系即炸,外脆内弹牙

加小食 泰式生虾$38/4只
满足咗想食生虾嘅欲望

环境真系坐得好舒服,份量又好足料,真心好味又抵食,过咗一个好满足星期日。
下次我要约埋屋企人试埋佢个泰滋味二人下午茶先。