2020-03-07
同事之前同大食妹推介呢间肥仔海南鸡专门店, 话佢嘅海南鸡饭又抵又好食今日礼拜五冇带饭, 晏昼就同同事一齐嚟食肥仔海南鸡专门店系属于快餐形式经营嘅 店舖, 餐厅除咗厨房外, 就净系得一张长枱 同几张凳, 畀大家坐喺度食个quick lunch餐牌上高嘅嘢食选项唔多, 但系贵精不贵多, 性价比高, 味道都相当唔错去到海南鸡专门店, 梗系要嗌返个佢招牌嘅无骨海南鸡饭啦 如果想要转鸡髀嘅话, 只需加多五蚊 但大食妹今次就悭皮少少 , 食番个正常嘅, 睇下佢嘅质素系咪同传闻一样咁好先 <招牌无骨海南鸡饭>海南鸡饭好大份, 鸡肉亦都好嫩滑, 下低仲配咗啲酸酸嘅青瓜畀你解腻 长枱上高仲有豉油膏同酸辣酱畀你自由配搭鸡油饭都几香, 可惜未能做到粒粒分明, 但以42蚊呢个价钱, 呢种质素我接受<冬瓜鸡汤>跟饭仲送多杯冬瓜鸡汤, 饮落好清甜, 里面仲有两粒嘅冬瓜
<招牌无骨海南鸡饭>
<冬瓜鸡汤>
跟饭仲送多杯冬瓜鸡汤, 饮落好清甜, 里面仲有两粒嘅冬瓜