2019-08-17 78 浏览
不嬲都好钟意食烧味,听朋友讲湾仔呢间新开嘅黄金烧味好食,所以就决定放工过嚟试吓。我哋嗌咗个二人套餐,只系二百零蚊,有老火汤、有饭,有嘢饮,仲有超多款𩠌,真系好抵食。我哋拣咗乳猪拼肥㶶腩叉、鼓椒蒸黄花鱼,个餐仲包埋凉拌卤水拼盘同埋骨汤浸时蔬,分别系凤爪加黑木耳同埋蚝油菜心。老火汤都几大碗,饮落好香浓,而且好足料。佢嘅乳猪皮超级脆,配埋甜甜地嘅酱汁,用嚟送饭一流。落单嘅时候,店员提过我哋话肥㶶腩叉啱啲钟意食肥叉烧嘅人,我哋梗系要嗌嚟试吓啦。上枱嘅时候果然冇令我地失望,啲叉烧肥得嚟唔会太腻,真系好正。黄花鱼比想像中大条,卖相超靓,而且仲好香。啲鱼肉好滑,食得出系好新鲜嘅鱼。凤爪份量够多又大件,口感唔错。蚝油菜心都好新鲜,冇乜油,感觉好健康。另外我哋仲嗌咗酒香汾蹄,份量都好多,食到微微嘅酒香,配埋酸酸地嘅醋,真系忍唔住食咗好多件。鹅颈头都好大份,好香口,建议用嚟送酒。佢嘅杏仁茶都好香好好饮,值得一试。

老火汤都几大碗,饮落好香浓,而且好足料。

佢嘅杏仁茶都好香好好饮,值得一试。