2010-07-28
今日一班同事去鲤鱼门食海鲜餐, 之前我无去金利来食过, 系有朋友去食过介绍俾我的, 仲有佢地星期一休息的, 除非星期一系公众假期就会继续营业两个星期前已经订左$300一位的海鲜餐, 真系想去食要先打电话订位呢唔同价钱大至上都系食几款𩠌, 分别应该系size有11个𩠌, 一个汤及生果盘1.鱼汤---鲜味2.东风螺---虽然唔系好大只, 但唔会太熟太韧3.圣子皇---够大只4.蒜蓉粉丝蒸元贝---好大只, 厚肉5.油菜---都好大碟6.花雕蛋白蒸蟹---有四只蟹, 而且蛋白够味好滑唔老7.鲍鱼---好大只, 蒸得岩岩好, 唔韧8.豉油皇虾---爽, size有中虾咁大9清蒸东星斑---有两斤以上, 蒸得唔太老, 刚刚好, d鱼肉好滑, 应该系人多先有东星食, 我见人少的食普通石斑10.金蒜濑尿虾---好大只, 足足有8吋长11.龙虾伊面底---够大碟, 十五个人一人一碗后仲可以再添食12.生炒糯米饭---好好味, 系无落豉油炒13.生果盘---细个左d$300一位有咁多野食想点呀, 虽然环境普通, 但食物应该系中上的啤酒汽水另计如果人太多的话, 侍应人手有不足情况, 可是伯伯及小妹侍应仍
唔同价钱大至上都系食几款𩠌, 分别应该系size
有11个𩠌, 一个汤及生果盘
10.金蒜濑尿虾---好大只, 足足有8吋长
12.生炒糯米饭---好好味, 系无落豉油炒
13.生果盘---细个左d
啤酒汽水另计
如果人太多的话, 侍应人手有不足情况, 可是伯伯及小妹侍应仍然好好礼貌
下次再约到12人就会再黎食多一次....好抵食....