2023-12-21
而家天气一转凉🍂,正系打边炉嘅好时机🎉,于是我决定走出街去享受非一般既火锅体验。经过一番搜寻,揾到元朗有间获得好多好评👍嘅放题火锅店,刺激到我既食欲,于是就决定去试吓。踏入餐厅,首先就被店员既礼貌和周到服务所感动,感觉好得意😊。第一轮,我哋拣咗药膳鸡煲,煲底汤既味道好香浓,而且材料够足料又多,啖啖鸡肉配上滋补既药材,食落去咁既唔单止暖胃,仲暖心💖。跟住,我哋挑战咗麻辣鸡煲,啱啱嘅麻辣味道令人欲罢不能,另一种截然不同既享受。有咁好既先导,接住我哋又试咗自选汤底嘅打边炉🥘,发觉餐厅提供嘅选项真系令人目不暇接。我哋选咗几款时令食材,包括美味嘅冬菇、淮山,都食得出黎嘅新鲜同精选。然后最震撼嘅系,竟然仲有鲜蟹食,蟹肉跟蟹膏新鲜到令人无法抗拒🦀️!而海鲜就更加唔使讲,我自选咗有模有样嘅扇贝,每一只都好大肥美,咬落去鲜味由口腔扩散到成个心灵。随后,品尝咗安格斯牛颈背🥩,软糯多汁,牛味浓郁之余又好有嚼劲,简直系肉食爱好者嘅天堂。整个晚上食到落尾,每样食物都令我满意度爆灯🌟,今次既食旅绝对系称得上完美,让人吃得好满足,唔单止系肚皮满足,连心灵都食得好满足🙏。下次仲一定会再黎,同朋友分享呢个大满足嘅食旅!